Vrbovské vetry.

Rýchly kontakt

    Vrbovské Vetry/Novinky /Vrbovské Vetry mocne zadujú už sedemnásty krát, festival ponúkne hosťom skvelé obsadenie i program

    Blog

    Vrbovské Vetry mocne zadujú už sedemnásty krát, festival ponúkne hosťom skvelé obsadenie i program

    Mestečko Vrbové sa hneď v prvý prázdninový deň premení na centrálu hudby, zábavy, umenia a zážitkov, ale aj debát, oddychu, unikátnej atmosféry a slobody. Braňo Jobus so svojim tímom pripravuje tento rok už 17. ročník rodinného festivalu Vrbovské Vetry. Tie zadujú 1. júla 2023 v areáli futbalového štadióna vo Vrbovom. A tento rok festival ozdobí parádna hudobná zostava.

    Na vetrami ošľahanom vrbovskom pódiu sa predstaví absolútna slovenská klasika Para, jedna z legiend českej porevolučnej éry Mňága a Žďorp, či nenapodobiteľný underground Bez ladu a skladu. Chýbať nebudú ani stálice Vetrov: prešovské tornádo Chiki Liki Tu-a a domáci vrbovský tajfún Karpatské chrbáty. Skvelé hudobné témy aj improvizácie predvedú Feelme, plnokrvný malokarpatský funk zase odpália Pii Jem, pri ktorých nezostane ani jedna noha či ruka v kľude. Nadupaný program mladá začínajúca skupina ILLUSE, industriálne vás pobavia Vrbovskí víťazi a chýbať nemôže ani legendárny Džukebox live.

    „Teším sa z výborného obsadenia, na pódiu Vetrov by to mal byť fakt slušný vietor. S chalanmi z ďalších kapiel sa vzájomne dobre poznáme, takže som presvedčený, že atmosféra na festivale bude ešte o to srdečnejšia a uvoľnenejšia,“ pousmial sa hlavný šéf festivalu Braňo Jobus.

    Vrbovské Vetry patria medzi popredné stálice kultúrneho leta na Slovensku. Aj bez veľkej podpory prežili za tie dlhé roky naozaj všeličo a to bez jedinej prestávky. Aj tú koronu… „Všetci vieme, že stred sveta a vesmíru je vo Vrbovom – aj preto náš festival vždy lákal fanúšikov z celého Slovenska, zo susedných krajín, ale napríklad i z Nemecka. A chodí aj množstvo detí, dokonca deti do 12 rokov majú u nás vždy vstup zdarma. Na decká sa aj tento rok veľmi tešíme, určite sa tiež dobre zabavia,“ pozýva B. Jobus. Ten priamo na festivale pokrstí už svoju 22.-hú knihu pre deti s názvom Ultra nechutné komando.

    Vetry priniesli za tie roky na vrbovské pódium desiatky slovenských i zahraničných projektov – na ochutnávku vyberáme napríklad Polemic, David Koller, Mňága a Žďorp, Korben Dallas, Pražský Výběr, Stromboli, Martin Valihora, Buty, Jasná páka, Bez ladu a skladu, Dubioza Kolektiv, Marián Varga, Fermata, Švihadlo, Sto múch, Živé Kvety, Komorný orchester mesta Trenčín, Hudba z Marsu, Medial Banana, Hanba (PL) a mnohí ďalší.

    Tak ako na všetkých predošlých ročníkoch ani na Vrbovských Vetroch 2023 nebude chýbať bohatý sprievodný program. Unikátne a jedinečné hry a zábavky má ako vždy pod taktovkou Pán brat Andrej Jobus. „Sám som zvedavý, ako to zasa Pán brat všetko vymyslí. Každopádne však môžu návštevníci rátať s klasikou – po slávnostnom otvorení festivalu nás hneď čaká aj jeho slávnostné zatvorenie, fanúšikov potešia populárne preteky na húpacích koňoch, streľba z poplašnej pištole, preteky Veľká vrbovská Formula Nula, Vetrobal alebo Megalukostreľba,“ hovorí Braňo Jobus, hudobník, spevák, spisovateľ, herec, moderátor, recesista aj abstinent (už 18 rokov). Na jeho festivale aj tento rok platí základné heslo: Zlým ľuďom vstup prísne zakázaný!

    Jedna z tohtoročných noviniek určite mimoriadne poteší najmenších – obrovský lunapark, ktorý bude k dispozícii už od piatkového večera a skončí až v nedeľu večer. Tak dlho preto, lebo bude súčasťou veľkého detského festivalu Huncútko, ktorý na druhý deň 2. júla pripravuje Braňo Jobus s tímom na rovnakom mieste vo Vrbovom. Ide o celodenný maratón zábavy, hier, vystúpení či workshopov, a to nielen pre deti, ale aj pre rodičov.

    Samozrejmosťou na Vrbovských Vetroch 2023 je stanové mestečko, v ktorom nájdu priestor aj rodiny s deťmi. Už tradične u nás nájdete pestrú ponuku v Gastro zóne. V areáli aj v jeho tesnej blízkosti sú tiež dostatočné kapacity pre parkovanie. Aj tento rok na festivale platí, že ku každému lístku, ktorý si fanúšik kúpi v predpredaji, prináleží parkovanie aj stanovanie zdarma.

     

    INFO PRE MÉDIÁ: Všetky detaily o akreditáciách a press centre na Vrbovských Vetroch 2023 nájdete na webe vrbovskevetry.sk v sekcii PRESS.